Üdvözlet

Felhasználónév vagy Email:

Jelszó:
[ ]
×
 
A retinoblastoma (retinoblasztóma)- csecsemő- és kisgyerekkorra jellemző, a neuroblastomával  rokon rákos megbetegedés, amikor  a daganatok a szemgolyón belül, a szem ideghártyáján  (retináján) nőnek. Érintheti egyik vagy mindkét szemet. Amit mindenképpen  tudni kell: Tünetei: kancsalság, a pupilla sárgás-fehér visszfénye, az  úgynevezett macskaszem (leukocoria), szemrezgés (nystagmus). Gyanú esetén azonnal  forduljon szemész szakorvoshoz! A  látás megmentésének esélye napról napra csökkenhet.
 -Öröklődés: a mindkét szemet érintő fajtája az esetek 45-50%-ban öröklődik. Bövebben...
 -Gyógyulási esélyekről... Bövebben...
 
index_pic.png
 
márc 26
Írta Admin | 26 márc : 09:30 | Hozzászólás: 0
gyengnlts_meghv.jpg
 
9j1iaodpwrbond4b3zde7wrzcxu-m0ouo0shmmjk8aioc5beqcw_yiyrwo9lccf-pxkewpwje4wpvbjx9yzmaiyyv_zew_ghtkghpifqxs_cegn1rnnkw0vod_nd-cxufhmm5n_f7yfxgazx.jpg
 
„Együtt a teljes életért” szakmai nyílt nap 
2015. március 26.

A Magyar Retinoblasztómások Egyesületének képviseletében Nemesné Kovács Ivett elnök és Repárszky Ildikó titkár beszélt a retinoblastomáról, amely a szem ideghártya rosszindulatú daganatos betegsége és csecsemőket és kisgyermekeket érinti, ún. ritka betegség. Bemutatták a betegség legfontosabb tüneteit, mint például a „macskaszem”,vagy a kancsalság és felhívták a figyelmet a korai diagnosztizálás fontosságára. Kitértek a kezelési lehetőségekre, amelyek elsődleges célja a gyermek életének megmentése, másodsorban a szem, illetve a látás megőrzése. Elmondták, hogy ennél a betegségnél több-kevesebb látásvesztés elkerülhetetlen. Szó esett a retinoblastoma szűrési lehetőségeiről is. Az előadók bemutatták a Magyar Retinoblasztómások Egyesületének céljait, feladatait és tevékenységét. További információk, elérhetőségek és esetleírások olvashatóak az egyesület honlapján:www.retinoblastoma.hu és Facebook oldalán.

gyengnlts_meghv_2.jpg